Wees welkom bij onze samenkomst

Wij zijn een gemeente waarin GOD geëerd wordt, Zijn Zoon, Jezus Christus, Heer is en de heilige Geest de ruimte krijgt om Zijn werk te doen. Wij komen daarom ook wekelijks samen om van God te horen. Het kan zijn dat Hij tot ons spreekt door de muziek heen, door de preek of door alle ontmoetingen die we die dag hebben. Een ding staat vast en dat is waar twee of drie mensen samenkomen in Jezus' Naam daar zal Hij in hun midden zijn!

Wil je graag een keer een samenkomst meemaken dat kan! 

Je kunt vanaf 12 uur bij ons binnenlopen, voor het gebouw hebben we een ruime parkeerplaats waar je je auto of fiets kwijt kunt. Wanneer je naar binnen loopt zul je bij de ingang opgevangen worden door een vriendelijk gezicht, als het je eerste keer is voel je dan vrij om al je vragen die je mogelijk hebt aan die persoon te stellen. Hij of zij zal je de weg wijzen.

In de ontvangstzaal is ruimte voor een lekkere kop koffie of thee en is er tijd om elkaar te ontmoeten. Een gemeente wordt ook wel eens "huisgezin Gods" genoemd en zo willen we ook met elkaar omgaan. Als het je eerste keer bij ons is voel je dan ook vooral thuis, spreek mensen aan, stel je vragen of kijk de kat uit de boom. Maar wees vooral jezelf en voel je vrij.

Om 12.30 uur gaat iedereen naar de zaal, de dienst gaat beginnen. Zoek lekker een plekje op waar jij je het fijnst voelt, we hebben geen vaste plaatsen dus neem gerust plaats. Onze diensten beginnen altijd met muziek en zang, dat is onze manier om onze dankbaarheid te uiten naar God toe en om hier samen bij stil te staan. De nummers die we zingen gaan over wie God is of wat Hij voor ons betekent of gedaan heeft. 

Na een paar nummers gezongen te hebben komen er altijd een aantal mededelingen over dingen die lopen binnen de gemeente. Zo hebben we avonden waarop we bijvoorbeeld bidden, of wordt er iets gaafs georganiseerd voor de jeugd. Tijdens de mededelingen komt dit alles even ter sprake zodat iedereen op de hoogte is. Hierna gaan we altijd nog een paar nummers zingen.

Na het zingen is het tijd voor de spreker, iedere week hebben we een andere spreker die met ons iets deelt wat hij van God geleerd of gekregen heeft die week. Iedere spreker is weer anders, de een wakkert graag een dieper geloof in je aan terwijl de ander je helpt stilstaan bij hoe God je kan bevrijden tijdens persoonlijke worstelingen. Zo zijn er ook sprekers die graag heel diep Gods woord in gaan en een pittige studie geven, maar kan het ook zijn dat iemand op een hele eenvoudige manier vertelt over Gods genade en wat dat voor jou betekent.

Hoe dan ook, het is iedere week weer anders en dat maakt het ook zo mooi. De Heere Jezus spreekt over de gemeente als een lichaam, waarbij ieder lichaamsdeel zijn eigen functie heeft.

Wat je ook doet wees vooral jezelf, voel je vrij en welkom!

We hopen dat je je thuis zult voelen bij ons in de dienst, en dat je iets zult meekrijgen van wie God werkelijk is en wat dat eigenlijk betekent voor jou. Wil je na de dienst nog even met iemand napraten over wat je hebt meegemaakt dan kan dat altijd, er staan achter in onze zaal altijd vrijwilligers klaar om met jou in gesprek te gaan, of om voor je te bidden als je dat zou willen.

In de ontvangstzaal staat ondertussen de koffie, thee en limonade weer klaar. Soms hebben we er zelfs koekjes of iets anders lekkers bij! Na de dienst blijven veel mensen vaak altijd nog even hangen om elkaar te spreken, zoals gezegd zijn we een huisgezin van God en vinden het heel erg fijn om tijd met elkaar door te brengen. Sluit je lekker aan bij de rest, ga in gesprek, ontmoet, deel en geniet.

Je bent iedere zondag van harte welkom op
De Grote Pekken 11 in Veenendaal.